ÖKO-BLOG

A Föld napja

2014. 04. 22., Kedd

Április 22-e jeles nap a környezetvédelmi szakemberek, illetve minden felelősen gondolkodó ember számára. Ez a Föld napja, melynek alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

 

A Föld napját 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

 

2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította.

 

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

A Föld napja

Önkéntes akciók a Föld napja alkalmából

2014. 04. 17., Csütörtök

A vállalatok tevékenységük során igénybe veszik a környezeti erőforrásokat, s kibocsátásaikkal terhelik a környezeti elemeket.

 

A felelősen gondolkodó vállalkozások felismerik a környezettudatos működés, a fenntarthatóság, a felelősségvállalás fontosságát. Azt is egyre többen megértik, hogy ezekről nem elegendő csupán beszélni, cselekedni is szükséges.

 

A vezető nagyvállalatoknak egyre nagyobb szerep jut a környezettudatos szemlélet kialakításában, ezért példamutatásuk szinte elengedhetetlen. Április 22-én, a Föld napján önkéntes környezetvédelmi akciók keretében tehetünk azért, hogy Földünk élhetőbb, környezetünk egészségesebb legyen.

Önkéntes akciók a Föld napja alkalmából

Éves jelentés, mint a bizalomépítés egyik eszköze

2014. 03. 02., Vasárnap

Egy vállalatnak számos – a jogszabályok, vagy a hatóság által előírt – írásos kötelezettségnek kell eleget tennie. Különböző jelentések, beszámolók, bevallások – pénzügyi, környezetvédelmi, munkavédelmi, és még sorolhatnánk hányféle területen.


Ha már úgyis el kell készítenünk ezeket a beszámolókat, miért ne használnánk ki a bennük rejlő kommunikációs lehetőséget?

Éves jelentés, mint a bizalomépítés egyik eszköze

Miért érdemes növelni munkatársai környezetvédelmi elkötelezettségét?

2014. 02. 22., Szombat

A környezettudatosságnak, a fenntarthatóságnak egyre nagyobb szerepe van a vállalatok megítélésében és biztonságos működtetésében egyaránt. A cégek nagy része, valamint a vezetők többsége mégis hajlamos problémaként, kötelező rosszként tekinteni a környezetvédelemre.

Miért érdemes növelni munkatársai környezetvédelmi elkötelezettségét?

    1 / 1    

ZÖLDEN ÉS GAZDASÁGOSAN?

 

Díjmentes szakmai kiadvány felelős vezetőknek

 

Lehet egy vállalatot gazdaságosan ÉS zölden működtetni?

 

Teremthető harmónia a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem között? Vajon az Ön vállalata is működhet így?

 

A válaszunk: IGEN! Kérje díj-mentes szakmai kiadványunkat!

 

ÉRDEKEL! »

Friss bejegyzések

Témák

levegőtisztaság-védelem (1), A Föld napja (2), adadtszolgáltatás (1), adatszolgáltatás (1), ÁNYK program (3), audit (1), biotechnológia (1), CO2 (1), CSR (3), e-Papír (1), egységes környezethasználati engedély (1), elkötelezettség (3), élővilág (1), energetika (2), energetikai audit (1), energetikai tanúsítás (1), energia (2), energiagazdákodás (1), energiagazdálkodás (2), energiairányítás (1), energiairányítási rendszer (1), energiamegtakarítás (1), éves beszámoló (1), faciltiy management (2), felelős működés (1), felelősség (1), felelősségvállalás (4), fenntarthatóság (4), fm (1), gazdálkodás (1), gyermekrajzverseny (1), határidő (1), hatósági ügyintézés (1), hulladék (1), hulladékgazdálkodás (2), hulladékgazdálkodási adatszolgáltatás (1), hulladékkezelés (1), integrált irányítási rendszer (2), IPPC (1), IPPC jelentés (1), irányítási rendszer (3), ISO (2), ISO 14001 (2), ISO 50001 (2), jogszabályi megfelelőség (1), Karácsony (1), kerekasztal beszélgetés (1), KIR (1), klíma (1), kommunikáció (3)

 

CSATLAKOZZON!

Oldal tetejére

1