ÖKO-BLOG

Környezetirányítási Rendszerek

2014. 11. 14., Péntek

Napjainkra az Európai Unió tagállamaiban működő szervezetek számára – a szigorú környezetvédelmi előírásokat, a környezetterhelési díjakat és energia árakat, valamint a piac elvárásait is figyelembe véve – létfontosságú, hogy a környezettel összhangban, a fenntarthatóság elvei szerint alakítsák ki vállalati tevékenységeiket. A keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére, újrahasznosítására, a kevesebb anyag- és energia felhasználásra, a szennyvíz mennyiségének csökkentésére irányuló intézkedések a környezettudatos, fenntartható működés iránti elkötelezettséget jelképezik a vállalatok életében.

 

bakony1.jpg

 

Azon cégeknek, amelyek a környezetvédelmi szempontokra is hangsúlyt fektetve kívánnak működni, célszerű a környezetgazdálkodást oly módon beépíteni a szervezet általános irányítási rendszerébe, hogy általa a környezeti hatások és a jogszabályok rendszeres nyomonkövetése, a felelős gondolkodás, valamint a környezetvédelmi hatások csökkentésére irányuló folyamatos törekvés is biztosítva legyen. Az ilyen jellegű rendszereket összefoglalóan Környezetközpontú Irányítási Rendszereknek (KIR) nevezzük. (Dr. Bulla Miklós)

Jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen eszközök állnak a vállalatvezetés rendelkezésére, van-e a fenntarthatósági törekvések terén létjogosultsága a Környezetközpontú Irányítási Rendszereknek?

Környezetirányítási Rendszerek

Önkéntes akciók a Föld napja alkalmából

2014. 04. 17., Csütörtök

A vállalatok tevékenységük során igénybe veszik a környezeti erőforrásokat, s kibocsátásaikkal terhelik a környezeti elemeket.

 

A felelősen gondolkodó vállalkozások felismerik a környezettudatos működés, a fenntarthatóság, a felelősségvállalás fontosságát. Azt is egyre többen megértik, hogy ezekről nem elegendő csupán beszélni, cselekedni is szükséges.

 

A vezető nagyvállalatoknak egyre nagyobb szerep jut a környezettudatos szemlélet kialakításában, ezért példamutatásuk szinte elengedhetetlen. Április 22-én, a Föld napján önkéntes környezetvédelmi akciók keretében tehetünk azért, hogy Földünk élhetőbb, környezetünk egészségesebb legyen.

Önkéntes akciók a Föld napja alkalmából

Éves jelentés, mint a bizalomépítés egyik eszköze

2014. 03. 02., Vasárnap

Egy vállalatnak számos – a jogszabályok, vagy a hatóság által előírt – írásos kötelezettségnek kell eleget tennie. Különböző jelentések, beszámolók, bevallások – pénzügyi, környezetvédelmi, munkavédelmi, és még sorolhatnánk hányféle területen.


Ha már úgyis el kell készítenünk ezeket a beszámolókat, miért ne használnánk ki a bennük rejlő kommunikációs lehetőséget?

Éves jelentés, mint a bizalomépítés egyik eszköze

Miért érdemes növelni munkatársai környezetvédelmi elkötelezettségét?

2014. 02. 22., Szombat

A környezettudatosságnak, a fenntarthatóságnak egyre nagyobb szerepe van a vállalatok megítélésében és biztonságos működtetésében egyaránt. A cégek nagy része, valamint a vezetők többsége mégis hajlamos problémaként, kötelező rosszként tekinteni a környezetvédelemre.

Miért érdemes növelni munkatársai környezetvédelmi elkötelezettségét?

    1 / 1    

ZÖLDEN ÉS GAZDASÁGOSAN?

 

Díjmentes szakmai kiadvány felelős vezetőknek

 

Lehet egy vállalatot gazdaságosan ÉS zölden működtetni?

 

Teremthető harmónia a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem között? Vajon az Ön vállalata is működhet így?

 

A válaszunk: IGEN! Kérje díj-mentes szakmai kiadványunkat!

 

ÉRDEKEL! »

Friss bejegyzések

Témák

levegőtisztaság-védelem (1), A Föld napja (2), adadtszolgáltatás (1), adatszolgáltatás (1), ÁNYK program (3), audit (1), biotechnológia (1), CO2 (1), CSR (3), e-Papír (1), egységes környezethasználati engedély (1), elkötelezettség (3), élővilág (1), energetika (2), energetikai audit (1), energetikai tanúsítás (1), energia (2), energiagazdákodás (1), energiagazdálkodás (2), energiairányítás (1), energiairányítási rendszer (1), energiamegtakarítás (1), éves beszámoló (1), faciltiy management (2), felelős működés (1), felelősség (1), felelősségvállalás (4), fenntarthatóság (4), fm (1), gazdálkodás (1), gyermekrajzverseny (1), határidő (1), hatósági ügyintézés (1), hulladék (1), hulladékgazdálkodás (2), hulladékgazdálkodási adatszolgáltatás (1), hulladékkezelés (1), integrált irányítási rendszer (2), IPPC (1), IPPC jelentés (1), irányítási rendszer (3), ISO (2), ISO 14001 (2), ISO 50001 (2), jogszabályi megfelelőség (1), Karácsony (1), kerekasztal beszélgetés (1), KIR (1), klíma (1), kommunikáció (3)

 

CSATLAKOZZON!

Oldal tetejére

1