ÖKO-BLOG

Hulladékok lerakhatósági vizsgálata

2018. 03. 01., Csütörtök

Az elmúlt időszakban több cég kérte segítségünket a hulladékok lerakhatósági vizsgálatával kapcsolatban. Nem voltak tisztában azzal, hogy pontosan mit is jelent ez a vizsgálat, milyen feltételeknek kell megfelelniük, mikor és kinek kell készítenie, stb. Cikkünkben röviden összefoglaljuk, mit érdemes tudni a hulladékok lerakhatósági vizsgálatáról.

Hulladékok lerakhatósági vizsgálata

Amit az e-Papír szolgáltatásról tudni kell

2018. 02. 08., Csütörtök

2018. január 1-jétől „Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: Eüsztv) 108. § (1) bekezdése alapján az elektronikus ügyintézésre köteles szervek kötelesek a környezetvédelmet és természetvédelmet is érintő ügyek elektronikus intézését az Eüsztv-ben meghatározottak szerint biztosítani.

 

A törvény előírja, hogy elektronikus ügyintézésre köteles valamennyi ügyfélként eljáró gazdálkodó szervezet.

 

De mit is takar pontosan az e-Papír szolgáltatás és hogyan működik?

Amit az e-Papír szolgáltatásról tudni kell

Fókuszban az energetika - Nagyvállalatok kötelezettségei az energiahatékonyságról szóló új törvényben

2015. 06. 11., Csütörtök

2015. május 12-én az Országgyűlés elfogadta Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényt, melynek VIII. fejezete (Az energetikai auditálás) a Magyarországon működő nagyvállalatok számára fogalmaz meg kötelezettségeket.

 

 

Pontosan milyen kötelezettségeket ró a törvény a nagyvállalatok számára?energy-management_600.jpg

Fókuszban az energetika - Nagyvállalatok kötelezettségei az energiahatékonyságról szóló új törvényben

Kötelező energetikai auditok várnak a nagyvállalatokra 2015 nyarától

2015. 03. 17., Kedd

Várhatóan 2015 nyarán ültetik át a magyar jogrendbe az Európai Unió energiahatékonyságról szóló 2012/27/EU irányelvének előírásait.

 

 

green-energy-set_2166495c.jpg

 

 

Mire lehet számítani? Vajon milyen új kötelezettségeket jelent majd a Magyarországon működő vállalatokra nézve az irányelv honosítása?

 

Kötelező energetikai auditok várnak a nagyvállalatokra 2015 nyarától

A levegővédelmi bevallások elektronikus benyújtása

2015. 03. 11., Szerda

2015. január 1-jétől megváltozott a környezetvédelmi adatszolgáltatások rendszere. Megszűnt a papír alapú adatszolgáltatás, a továbbiakban kizárólag elektronikusan lehetséges a környezetvédelmi bevallások, így a légszennyezés mértéke éves jelentés (LM) benyújtása is. A benyújtott környezetvédelmi adatok egy központi számítógépes adatbázisba, az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerbe (OKIR) kerülnek feltöltésre.

 

Korábbi cikkünkben felhívtuk a figyelmet a környezetvédelmi adatszolgáltatások, ezen belül a hulladékok bevallásának 2015-ös változásaira.

 

A levegővédelmi bevallások határidejéhez közeledve jelen cikkünkben összefoglaljuk a 2015-től érvényben lévő, elektronikus levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás tudnivalóit.

A levegővédelmi bevallások elektronikus benyújtása

Megváltoztak az üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységekről szóló előírások 2015. február 18-ától

2015. 02. 18., Szerda

2015. február 18-án hatályát vesztette az ózonréteget lebontó anyagokkal és egyes fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységekről szóló 310/2008. (XII.20.) Korm. rendelet. Ennek értelmében megszűnt az eddig alkalmazott HLH Monitoring Rendszer.

 

Az új előírásokat a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015 (II.10.) Korm. Rendelet tartalmazza.

 

Cikkünkben összefoglaljuk az új Klímagáz adatbázisba történő regisztrációs előírásokat, valamint az üzemeltetők további kötelezettségeit.

Megváltoztak az üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységekről szóló előírások 2015. február 18-ától

Az ÁNYK Program használata a környezetvédelmi bevallásokhoz

2015. 02. 09., Hétfő

Korábbi cikkünkben rávilágítottunk, hogy 2015. januárjától megváltozott a környezetvédelmi adatszolgáltatások rendszere. Ennek értelmében megszűnt a papír alapú adatszolgáltatás, helyébe az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) programon keresztüli elektronikus adatszolgáltatás lépett.

 

Cikkünkben bemutatjuk a program használatának menetét, ezzel elősegítve a bevallások gördülékenyebb beküldését.

Az ÁNYK Program használata a környezetvédelmi bevallásokhoz

Megváltozott a hulladékok bevallása 2015. január 1-jétől!

2015. 01. 28., Szerda

2015. január elsejétől megváltozott a környezetvédelmi adatszolgáltatások rendszere. Papír alapú adatszolgáltatás benyújtására a továbbiakban nincs lehetőség: az új rendszer szerint minden környezetvédelmi adatot (hulladékgazdálkodás, levegőtisztaság-védelem, vízvédelem) egy központi számítógépes adatbázisba, az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerbe (OKIR) kell feltölteni.

 

Megváltozott többek között a hulladékok kötelező adatszolgáltatása is. 

 

Tekintsük át a változásokat, s az azokból adódó új feladatokat!

Megváltozott a hulladékok bevallása 2015. január 1-jétől!

A Tél hangjai

2014. 12. 19., Péntek

Cssssss! Hallod odakint a Tél hangjait? Nem? Pedig most is szól... Maradj csendben kicsit! Fülelj!

 

a tel hangjai keret n.jpg

 

 

Panaszos sóhajtására némán válaszolnak a hegyek, s csendesen kopognak az ágak, ahogy a fák fázósan megremegnek. Hidegen roppan a hó az erdő mélyén, őzek lépte nyomán, s a nyulak nyugtalan kaparászását hallgatja az éhes vadász, aki még ilyenkor is nesztelenül jár. Vörös bundájáról halkan peregnek a hószemek.

 

A Tél hangjai

Díjmentes szakmai konferenciák 2015-ben is!

2014. 12. 04., Csütörtök

Partnereink körében gyorsan népszerűvé vált az idei évben indított, hónapról-hónapra megrendezésre kerülő szakmai kerekasztal beszélgetés  sorozatunk.

 

Az eredményesség érdekében e rendezvényeken a résztvevők létszáma korlátozott: a kerekasztal beszélgetésekre 5-6 fő érdeklődőt várunk. Mivel a meghirdetett helyek gyorsan befoglalásra kerülnek, ezért a Zölden ÉS Gazdaságosan című szakmai kiadványunk olvasói számára most lehetőséget biztosítunk arra, hogy előre időpontot foglaljanak a jövő évre tervezett díjmentes szakmai beszélgetéseinkre.

 

kerekasztal500.jpg

 

 

Miért érdemes eljönni? 

 

A résztvevők hatékonyan bővíthetik ismereteiket, aktuális környezetvédelmi témakörökben tájékozódhatnak. Nincs reklám, nincs marketing, az összejövetel során kizárólag az épp aktuális környezetvédelmi témákra és kérdésekre koncentrálunk.

 

 

Mi a mini konferenciák célja?

 

Elsősorban az, hogy lehetőséget biztosítson a felelősen gondolkodó vállalatok képviselői számára szakmai tudásuk bővítésére, illetve arra, hogy környezetvédelmi témájú kérdéseikre, problémáikra a meghívott szakértőktől választ kapjanak.

 

A kerekasztal beszélgetések lehetőséget kínálnak továbbá arra, hogy a résztvevők egymással is kicserélhessék tapasztalataikat.

 

Az előadások során, egy-egy téma kapcsán meghívott szakértők is csatlakoznak hozzánk.

 

 

Díjmentes szakmai konferenciák 2015-ben is!

    1 / 4  Következő >   Utolsó >>

ZÖLDEN ÉS GAZDASÁGOSAN?

 

Díjmentes szakmai kiadvány felelős vezetőknek

 

Lehet egy vállalatot gazdaságosan ÉS zölden működtetni?

 

Teremthető harmónia a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem között? Vajon az Ön vállalata is működhet így?

 

A válaszunk: IGEN! Kérje díj-mentes szakmai kiadványunkat!

 

ÉRDEKEL! »

Friss bejegyzések

Témák

levegőtisztaság-védelem (1), A Föld napja (2), adadtszolgáltatás (1), adatszolgáltatás (1), ÁNYK program (3), audit (1), biotechnológia (1), CO2 (1), CSR (3), e-Papír (1), egységes környezethasználati engedély (1), elkötelezettség (3), élővilág (1), energetika (2), energetikai audit (1), energetikai tanúsítás (1), energia (2), energiagazdákodás (1), energiagazdálkodás (2), energiairányítás (1), energiairányítási rendszer (1), energiamegtakarítás (1), éves beszámoló (1), faciltiy management (2), felelős működés (1), felelősség (1), felelősségvállalás (4), fenntarthatóság (4), fm (1), gazdálkodás (1), gyermekrajzverseny (1), határidő (1), hatósági ügyintézés (1), hulladék (1), hulladékgazdálkodás (2), hulladékgazdálkodási adatszolgáltatás (1), hulladékkezelés (1), integrált irányítási rendszer (2), IPPC (1), IPPC jelentés (1), irányítási rendszer (3), ISO (2), ISO 14001 (2), ISO 50001 (2), jogszabályi megfelelőség (1), Karácsony (1), kerekasztal beszélgetés (1), KIR (1), klíma (1), kommunikáció (3)

 

CSATLAKOZZON!

Oldal tetejére

1