Kémiai biztonság

A kémiai biztonságról szóló törvény előírásai minden olyan vállalatra vonatkoznak, amelyek az emberi egészséget és a környezetet veszélyeztető veszélyes anyagokkal és keverékekkel valamilyen tevékenységet folytatnak.

 

A kémiai biztonságról szóló törvény és végrehajtási rendeletének célja a veszélyes anyagok és készítmények hatásainak azonosítása, megelőzése, csökkentése, elhárítása és ismertetése. Alapelvük a következő: A veszélyes anyagokkal, és veszélyes készítményekkel kapcsolatos tevékenységeket minden esetben úgy kell megtervezni és végezni, hogy az ne veszélyeztesse a tevékenységet végzők egészségét, illetve a környezet szennyezését ne idézze elő.

 

Az alapelv érvényesüléséért és a tevékenység megkezdése előtt kötelező kockázatbecslés elvégzéséért szervezett munkavégzés esetén a munkáltató, nem szervezett munkavégzés esetén a vállalkozó, vagy a tevékenységet végző a felelős.

 

A vegyi anyagokkal kapcsolatban nem csak a magyar előírásoknak, hanem az Európai Unió rendelkezéseinek is meg kell felelnünk. A vegyi anyagok gyártását és felhasználását a REACH rendelet (Registration, Evaluation and Authorisation and Restriction of CHemicals) szabályozza, amely a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szól. Célja az emberi egészség és környezet védelmén túl olyan regisztrációs rendszer létrehozása, amellyel lehetőség nyílik a vegyi anyagok nyomon követésére, azonosítására. A REACH minden olyan vállalatot érint, amely a veszélyes anyagokkal bármilyen módon tevékenységet folytat (gyárt, forgalmaz, importál, felhasznál).

 

Hasonlóan a CLP és más Európai Közösségi rendeletek is tartalmaznak betartandó előírásokat.

 

 

Tevékenysége kapcsán vegyi anyagokkal, veszélyes anyagokkal vagy keverékekkel foglalkozik? 

 

Szeretne könnyedén megfelelni az előírásoknak és elkerülni az az esetleges hibákból származó bírságokat? Forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

Szakértőink vállalják:

 

 

 


 
 
 
 
 
 

 

 

 

Kérdése, problémája van? 

 

Kérdéseivel, környezetvédelmi problémáival forduljon hozzánk bizalommal! Kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

 

Írja be az aktuális kódot *

Aktuális kód: zm69z3

ZÖLDEN ÉS GAZDASÁGOSAN?

 

Díjmentes szakmai kiadvány felelős vezetőknek

 

Lehet egy vállalatot gazdaságosan ÉS zölden működtetni?

 

Teremthető harmónia a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem között? Vajon az Ön vállalata is működhet így?

 

A válaszunk: IGEN! Kérje díj-mentes szakmai kiadványunkat!

 

ÉRDEKEL! »

Öko-Blog

további cikkek »

Aktuális határidő

  • Október 8.
    HK lap, HB lap
    A veszélyes hulladék kezelésére történő átvételéről szóló rendszeres negyedéves adatszolgáltatás.
  • Október 15.
    VKJ
    Vízkivétel és vízlekötés után fizetendő vízkészletjárulék (VKJ) negyedéves bevallási és befizetési határideje, a negyedéves bevallásra kötelezetteknek.

CSATLAKOZZON!

Oldal tetejére

1